Monday, November 10, 2008

Luk Lejren var en succes og vi fortsætter!

Pressemeddelelse fra Luk Lejren-initiativet:
Med Luk Lejrens aktion og demonstration lørdag d. 25 oktober, blev det bevist at mange borgere ikke længere vil se stiltiende til mens asylansøgere krænkes i Sandholmlejren. De handlede derimod aktivt imod diskrimination og racisme. Omkring 2000 demonstranter deltog, både familier med børn, bedsteforældre og unge.

Anna Bågø udtaler: "Vi er meget imponerede og stolte over at så mange borgere tog turen til Allerød og på trods af massive tåregas angreb fra politiet holdt målet for øje, nemlig at kæmpe sammen mod racisme."

Pil Christensen fortsætter: "Luk Lejren er en succes fordi vi har formået at sætte asylpolitik og asylansøgeres manglende rettigheder på dagsordenen. Samtidig er det lykkedes at kritisere den rolle Røde Kors spiller i det danske asylsystem."
Politikerne skal tage ansvar

Flere af de ansvarlige politikere, der har udtalt sig omkring Luk Lejren, har forsøgt at reducere lørdagens mangfoldige protest til en lille flok ballademagere.

Anna Bågø udtaler: "Politikerne skal lade være med at tale udenom og i stedet forholde sig til det reelle problem. Vi kræver at de politikere indser konsekvenserne af deres inhumane asylpolitik, nemlig at borgerne i danske asyllejre nedbrydes og fuldstændig fratages muligheden for at handle i deres eget liv."

Pil Christensen fortsætter: "Vi ser os nødsaget til at tage civil ulydighed i brug og bryde loven, når et flertal i den grad krænker et mindretal. Aktionen i lørdags var netop civil ulydig og der blev ikke udøvet vold fra demonstranternes side. Vi brugte vores mobilitet og det lykkedes nogen at komme uden om politiet og klippe hegnet."
Asylansøgeres reaktion:

Repræsentanter fra Luk Lejren besøgte igen i dag beboerne i Sandholm lejren og evaluerede med de beboere der var i lejren under aktionen og med i demonstrationen.

Anna Bågø: "Mange af beboerne er forfulgt i deres hjemlande fordi de kæmper for demokratiske rettigheder og derfor udtrykte de stor glæde over lørdagens aktion og de håber at dette vil føre til politiske ændringer."

Pil Christensen: "Selvom nogle har sagt at aktionen ville skade asylansøgernes sag, blev det under lørdagens begivenheder tydeligt, at det er vigtigt at borgere skrider til handling og får sat fokus på de krænkelser af menneskers rettigheder, som dagligt finder sted i det danske asylsystem. Det er politikerne der skader asylansøgerne, ikke borgere, der er solidariske med hinanden."

Luk Lejrens aktion er udover Sandholmlejrens beboere også blevet rost af deltagere fra Bedsteforældre for Asyl, som er glade over at aktionen har bragt opmærksomhed om problemet.

Lørdagens aktion er det første skridt på vejen mod lige rettigheder og en værdig behandling alle borgere.

Vi kan ikke længere se på: Kampen for en retfærdig og menneskelig asylpolitik er kun lige begyndt... Alle kan være med!



Besøg LukLejren.dk

No comments: